تفکر بغلي شدن نوزادان اشتباه است  
برخي والدين با تفکر اينکه بغل کردن زياد نوزاد موجب لوس شدن او يا به اصطلاح عام موجب بغلي شدن يا همان عادت به بغل کردن کودک مي شود از توجه زياد به کودک خود امتناع مي کنند که البته اين تفکر اشتباه است و توجه و مراقبت هر چه بيشتر از کودک لازم و ضروري است.

دکتر منصور بهرامي متخصص کودکان در گفت‌وگو با ايسنا گفت : مهمترين موضوع در پرورش کودک توجه و مراقبت از او از لحظه تولد است که اين توجه بايد در بالاترين ميزان خود باشد چرا که کودک از لحظه تولد داراي لامسه و چشايي و حواس کامل است و اين حواس بايد هر چه بيشتر تقويت شوند.

وي در ادامه افزود: بيشترين ميزان رشد مغز در 5/1 سال ابتداي زندگي است به طوري که اين ميزان تا 90 درصد نيز مي رسد بنابراين والدين در همين زمان است که بايد تمام تلاش خود را براي رشد کامل و تکامل مغز کودک به کار گيرند.

برخلاف عقيده برخي والدين هر چه نوزاد بيشتر مورد توجه قرار گيرد و در آغوش گرفته شود بيشتر با اصوات و تصاوير افراد آشنا شده و حواس و حتي تکلم وي تقويت مي شود و هيچ گاه موجب لوس شدن يا بغلي شدن کودک نمي گردد و مي توان گفت اين تفکر که کودک به اصطلاح بغلي مي شود ، اشتباه مي باشد.

گفتني است: کودک به خصوص در سالهاي اول زندگي به هيچ وجه نبايد احساس نگراني، ترس و يا ناامني داشته باشد چرا که در طولاني مدت در روحيات و حتي شکل گيري شخصيت وي تاثير گذار است.

شايان ذکر است: اگر در آغوش گرفتن کودک همراه با صحبت کردن با وي باشد مي تواند تا حدي در قدرت تکلم و شنوايي کودک موثر واقع شود.
 منبع: سلامت نیوز


باورهای درست در زمینه تغذیه با شیر مادر
- شیر مادر یک ماده زنده، و در واقع خون حیات بخش است و تاکنون بشر نتوانسته است مشابهی به جای آن بسازد. در حالی که شیر مصنوعی (شیرخشک) ماده است مرده، تهیه شده از شیرگاو که می تواند ایجاد زحمت و ناراحتی برای شیرخوار نماید.   

مراقبت های پس از زايمان  
پس از زايمانشش هفته اول بعد از زايمان، دوران نقاهت پس از زايمان (نفاس) ناميده می شود. در اين مدت نيز لازم است مادر در چند نوبت توسط کارکنان بهداشتی مراقبت شود. پدر و مادر نيز بايد به تغييرات طبيعی و خطراتی که سلامت مادر و نوزاد را تهديد می کند آگاه بوده و در صورت بروز علائم خطردر اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه نمايند.تغييرات بدن مادر پس از زايماندو تغيير عمده بدن مادر در دوران بعداز زايمان مربوط به رحم و پستان است. رحم:پس از زايمان رحم کم کم به حالت اوليه خود برگشته و اندازه آن به سرعت کوچکتر می شود.

پوشش ضخيمی که ديواره رحم براي لانه گزينی جنين تشکيل شده بود ابتدا به شکل ترشحات خونی وسپس ترشح قهوه ای رنگ و پس از حدود10 روز به صورت ترشحات زرد يا سفيد رنگ از مهبل خارج می شود. البته ممکن است در برخی خانم ها خونريزی در حد لکه بينی،حتی تا حدود 40 روز پس از زايمان نيز ادامه يابد. در اين مورد براي اطمينان بيشتر می توان با پزشک يا ماما مشورت کرد. در اکثر مادرانی که کودک خود را شير می دهند به مدت 5 تا 6 ماه بعداز زايمان و گاهی تازمانی که تغذيه کودک با شير مادر ادامه دارد، قاعدگی اتفاق نمی افتد. ولی در زنانی که کودک خود را از پستان شير نمی دهند، معمولاً قاعدگی حدود 4 تا8 هفته بعد از زايمان اتفاق می افتد. گاه اولين قاعدگی غيرعادی و توأم با خونريزي زياد و خروج لخته است و نبايد موجب نگرانی شود، ولی در صورت ادامه اين وضعيت بايد به پزشک مراجعه شود.

پستان ها: در روزهای اول بعد از زايمان آغوز که حاوی پروتئين بيشتر و مواد ايمن سازی مشابه واکسن است در پستان ها توليد و ترشح آن تا10 روز ادامه يافته و سپس به شير تبديل می شود. مقدار شير در افراد مختلف، متفاوت بوده و بستگی به دفعات شيردهی، رژيم  غذائی وحالات روحی مادر دارد. اندوه پس از زايمان: برخی از مادران در روزهای اول پس از زايمان احساس اندوه وغم بی دليل می کنند که معمولاً زودگذر است و در افراد مختلف،شدت آن متفاوت می باشد. چنانچه اين حالت طولانی و مداوم شود، مشورت با پزشک لازم است.علائم خطر پس اززايماندوران پس از زايمان نيز می تواند مانند دوران بارداری برای مادر خطرآفرين باشد. بنابراين اطلاع از علائم خطر اين دوران نيز برای مادر و پدرضروری است و بايد با مشاهده اين علائم حتماً به پزشک يا ماما مراجعه کنند. اين علائم عبارتند از:   - تب و لرز- خونريزی بيش از ميزان قائدگی در هر زمان و يا ادامه خونريزی بيشتر از حد لکه بينی بعد از ده روز- درد و ورم ناحيه بخيه ها- هر گونه درد، قرمزی و تورم پستان ها- لمس توده يا درد و تورم و خروج ترشحات چرکی از محل بخيه ها- خروج ترشحات چرکی و بدبو ازمهبل- درد زير دل يا درد ساق پا- بی اختياري دفع ادرار و مدفوع مراقبت های پس از زايمانساعات اول پس از زايمان (6ساعت اول) مهم ترين و خطرناک ترين زمان برای مادر می باشد. در اين مراقبت ها کنترل ميزان خونريزی و علائم حياتی مادر (فشارخون،دمای بدن، نبض و تنفس) اهميت زيادی دارد ارائه ای مراقبت ها بر عهده پزشک يا ماما می باشد.

ساير مراقبت های ضروری برای مادر عبارتند از:تغذيه: رژيم غذائی مادران شيرده بعد از زايمان در مقايسه با غذای زنان باردار نياز به کالری و پروتئين بيشتری دارد زيرا بايد پروتئين،کلسيم و ساير موادی که مادر در اثر شيردهی ازدست می دهد تأمين شود. ضمناً برای جلوگيری از کم خونی و کمبود ويتامين ها مصرف روزانه يک قرص آهن و يک قرص مولتی ويتامين تا سه ماه پس از زايمان برای مادر تجويز می شود.مراقبت از نوک پستان: بعد از زايمان تغذيه نوزاد با شير مادر بسيار اهميت دارد زيرا شير مادر علاوه  بر مزايای زيادی که دارد، احتياجات تغذيه ای نوزاد را در 4 تا 6 ماه اول زندگی بر طرف می کند.

براي تغذيه نوزاد باشير مادر، لازم است مراقبت مناسب پستان ها را کاملاً تميز نگه دارد. البته شستن نوک پستان در هر بار تغذيه نوزاد و همچنين استفاده از صابون توصيه نمی شود، فقط کافی است خانم های شيرده پستان های خود را يکبار در روز شسته و اجازه دهند تا در معرض هوا خشک شود.در بعضی مادران شيرده به دليل وضعيت نادرست شيردهی ودر حالتی که شيرخوار به قدر کافی از هاله پستان را در دهان قرار نداده و فقط نوک پستان را می مکد، نوک پستان زخم می شود. مادر می تواند براي کمک  به بهبود زخم يا شقاق نوک پستان، بعد از تغذيه نوزاد يک قطره از شير خود را روی نوک و هاله پستان قراردهد.   

 
آمار بازدید
  • کل بازدید : 43825062
  • بازدید امروز : 6426
  • بازدید دیروز : 7073
  • بازدید این ماه : 139911