آب و غذاي آلوده عامل بيماريهاي روده‌اي واگيردار از جمله اسهال مي‌باشند، با رعايت اصول بهداشت مواد غذايي بسياري از اين بيماريها قابل پيشگيري هستند اين اصول عبارتند از:
1-   هميشه قبل از صرف هرگونه خوراكي دستهايتان رابا آب و صابون بشوييد.
2-   براي آشاميدن آب از ليوان اختصاصي استفاده نماييد و از نوشيدن آب با دست و يا از شيرآب خودداري كنيد.
3-   به منظور پيشگيري از آلودگي مواد غذايي با گرد و غبار و حشرات، مواد غذايي حتي‌المقدور در ظروف سربسته و يخچال نگهداري شوند.
4-   هرگز از ميوه نشسته استفاده نكنيد.
5-   مواد غذايي را از دستفروشان دوره گرد نخريد، از مواد غذايي بسته بندي شده با مشخصات وزارت بهداشت از جمله تاريخ توليد و انقضاء، پروانه ساخت و ... استفاده نماييد.
6-   بهتر است كه از ساندويچهاي خانگي مثل نان و تخم مرغ و گوجه، نان و پنير و سبزي يا نان و پنير و گردو بعنوان ميان وعده استفاده كنيد و از آوردن ساندويچ سالاد الويه و هرگونه مواد غذايي فاسدشدني به مدرسه خصوصاً در فصل گرما خودداري نماييد.